Xarxa GastroTurística Comunitat Valenciana

L'Exquisit Mediterrani

Comunitat Valenciana, destinació gastronòmica

La Comunitat Valenciana compta amb una cultura gastronòmica de gran valor, receptes tan internacionals com els arrossos o la paella, productes agroalimentaris diversos i d'alta qualitat, un sector hostaler consolidat i, en els últims anys, un nombre important de cuiners i cuineres, líders d'un moviment gastronòmic al qual aporten creativitat i excel·lència: 28 estreles Michelin i 45 restaurants amb sols Repsol.

La Llei 15/2018, de la Generalitat, de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana reconeix la gastronomia pròpia com a recurs turístic de primer ordre. Un atractiu turístic que reforça l'essència i els valors de l'estil de vida que ens identifica com a destinació mediterrània: hospitalari i saludable, reflex d'una Dieta Mediterrània declarada per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La gastronomia és hui un segment d'oportunitat per al posicionament turístic, un producte que contribueix a la sostenibilitat i al desenvolupament territorial i que aporta importants beneficis intersectorials.


Xarxa Gastro Turística CV - L'Exquisit Mediterrani

TURISME CV impulsa el turisme gastronòmic comptant amb tots els agents de la “cadena de valor” amb un enfocament compartit per un bon nombre d'iniciatives i projectes -públics i privats- sorgits des de diferents àmbits del turisme i la gastronomia i que engloba des de l'alta cuina a productes experiencials en el territori com el enoturisme, agroturisme, oliturisme i pescaturisme.

La marca “Comunitat Valenciana – L’Exquisit Mediterrani” és l'element central que representa els valors de la nostra gastronomia d'excel·lència: el més exquisit del Mediterrani. Sobre ella pivoten els missatges i accions promocionals d'experiències turístiques vinculades a la nostra gastronomia valenciana, amb paràmetres de qualitat i autenticitat.

Ejes de actuación Red Gastro Turística CV

La Xarxa GastroTurística CV és l'instrument de governança col·laborativa de TURISME CV que, des de 2019, integra als agents en xarxa. Connecta iniciatives i sinergies en el territori a partir dels 10 centres de la Xarxa de CdT i Invat·tur –com a nodes de primer nivell-.

La Xarxa compta amb un Pla d'Acció transversal, amb 8 eixos d'actuació, amb accions dels programes propis de TURISME CV i altres iniciatives en col·laboració a través de convenis, programes d'ajudes i altres fórmules de suport i assistència tècnica.


Qui compon la Xarxa i com adherir-se

DESTINACIONS I ENTITATS DE LA GASTRONOMIA I EL TURISME

La Xarxa GastroTurística CV compta amb més de 70 entitats i destinacions turístiques que estan col·laborant a través de accions, pròpies o en col·laboració, i coordinant els seus programes.

L'adhesió es formalitza a través d'una "Expressió d'Interés" que les entitats presenten a la secretaria autonòmica de TURISME i del registre d'esdeveniments gastronòmics, actuacions de foment i altres iniciatives de promoció gastronòmica en el Catàleg d'Accions L’Exquisit Mediterrani, que compta amb prop de 150 registres en l'actualitat.

----- Si estàs interessat a formar part -----

consulta el procediment en aquest enllaç

ADHESIÓ DESTINACIONS I ENTITATS

* Si la seua entitat està interessada en l'adhesió, contacte amb l'Oficina Tècnica abans d'iniciar el procediment:

lexquisitmediterrani_turisme@gva.es

EMPRESES I ESTABLIMENTS - HOSTALERIA

Turisme Comunitat Valenciana posa en marxa ara una nova fase de desenvolupament de la Xarxa Gastro Turística CV per a adherir a les empreses del producte turístic gastronòmic al segell de L’Exquisit Mediterrani, iniciant aquest procés pels establiments de restauració.

Amb aquesta acció es pretén, d'una banda, millorar la identificació de l'oferta turística gastronòmica pròpia, de qualitat i diferenciada per part de la demanda turística i, per una altra, potenciar la competitivitat del producte turístic gastronòmic focalitzant millor les estratègies, incentius i programes públics de foment cap a les empreses.

----- Si estàs interessat a formar part -----

sol·licita l'adhesió en aquest enllaç

ADHESIÓ ESTABLIMENTS D'HOSTALERIA

*Si està interessat a sol·licitar l'adhesió del seu establiment d'hostaleria, pot iniciar el procediment directament a través de l'aplicació de registre. L'Oficina Tècnica realitzarà la revisió pertinent i li enviarà la documentació que valguda la seua adhesió al programa i condicions.

Blog

Actualitat L'Exquisit Mediterrani
Manifest d’Enoturisme de la Comunitat Valenciana

Manifest d’Enoturisme de la Comunitat Valenciana

El Manifest d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana difon 10 principis per a posar en valor el producte enogastronòmic, amb suggeriments per a interioritzar, reinvindicar i divulgar la cultura enoturística de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ressalta els següents aspectes:

1. Cultura, gastronomia y naturalesa, unides per l'argument del vi.

Gala Michelin 2022

¡ENHORABONA ESTRELES!

El passat 14 de desembre va tindre lloc la Gala de la Guia Michelín España & Portugal 2022 a València. 

En la Comunitat Valenciana continuem sumant estreles, aquestes són les 6 noves incorporacions:

? Arrels Restaurant

? Atalaya Restaurante

? Peix & Brases

? Fierro

Gala Michelin 2022

Gala de presentació de la Guia Michelin España & Portugal 2022

El pròxim 14 de desembre se celebra la Gala de presentació de la Guia Michelin España & Portugal 2022, que acollirà 600 convidats en el Palau de les Arts de València. Sens dubte, un esdeveniment de gran suport a la visibilitat i prestigi de la nostra gastronomia.